luni, 11 iulie 2011

Doi copii


Erau doar ei doi pe camp. El si ea tinandu-se de mana. El era fericit; ea zambea jucaus. Degetul lui mare ii mangaia interiorul palmei. Ea radea in hohote mici si egale. O gadila jocul acela.
O patura s-a asternut pe pamantul reavan, iar el si ea s-au asezat incet pe patura. Era vara. Soarele apusese de mult, dar ea vedea licariri ale razelor de soare in ochii lui stralucitori.
O privea si el cuminte. Dar ce vedea el era diferit. Vedea doua boabe de roua scaldandu-se in ochii ei limpezi, vedea doua bucati perfecte de ciocolata topita in acei ochi mari, zambitori. Mainile li s-au intalnit. Buzele se sarutau. Chimia plutea in aer. Incet, ea i-a ridicat tricoul in sus, pana cand i l-a dat jos. Pielea lui arata perfect. Nu s-a putut abtine sa nu o atinga cu varfurile degetelor.
- Catifea, a soptit ea ragusit.
Buzele lui nu au mai reusit sa o intrebe ce a spus pentru ca au fost acoperite de un nou sarut. Ea tinea ochii ba inchisi, ba deschisi. El ii avea inchisi permanent. Degetele ei, care se aflau pe spatele lui, parca urmareau furnici. Degetele lui erau agitate si incercau sa-i dea tricoul jos.
- O luam incet. Nu te grabi, i-a soptit ea aproape de buzele lui.
Ea si-a trecut incet degetele peste firicelele de par de pe fata lui. El era nebarbierit de trei zile. Ea iubea asta.
Curand, ea a ramas fara tricou si fara pantaloni. El se afla deasupra ei, cu gura lipita de urechea ei. Ii soptea nimicuri. Ea ii mangaia mana stanga si zambea.
- Spune-i mainii acesteia ca o iubesc, a zis ea.
- O sa ii spun daca tu ii spui fetei ca ii multumesc ca a intrat in capul meu.
A urmat un nou sarut. Degetul lui mare o mangaia sub ochiul drept.
Buzele lui au alunecat pe gatul ei. Mana ei s-a inclestat in parul lui incalcit, iar gura ei a scos un sunet pe care el l-a iubit pe loc. Buzele s-au intalnit din nou.
Ea si-a dezlipit buzele de matasea buzelor lui. Se simtea confuza.
- Imi pare rau... dar... Nu pot.
- Nu te teme, iubito. Promit ca nu o sa-ti fac nimic din ce nu-ti doresti.
Dar ea se simtea ciudat. Ceva ciudat i se cuibarea in suflet. Grabita, a imbracat tricoul lui si a fugit desculta prin trifoi. El o urmarea confuz. Ii privea liniile picioarelor si parul care-i zbura salbatic. Simtea ca iubea copila aceea neinteleasa si nebuna. In fond ei erau doi copii. Doi copii care se iubeau, dar nu stiau cum sa se joace cu sentimentele lor.
El a prins-o cu o mana de talie si cu cealalta de par.
- Nu mai fugi. Te iubesc!
Colturile buzelor ei au schitat un zambet. O mana de-a ei a ajuns dupa gatul lui si a urcat timid inspre parul lui. Parul lui s-a lasat mangaiat de mana iubitoare. Cealalta mana s-a impreunat cu a lui, iar ea, zambitoare, a dus mana lui inspre gura ei si a sarutat-o. Furnicaturi fierbinti se indreptau inspre pieptul lui. El i-a sarutat triumfator gatul, apoi umarul. Ea zambea.
Au plecat, mana in mana, inspre patura unde s-au iubit. S-au iubit ca doi copii. S-au imbracat lenes; deseori ei pierzandu-se in sarutari moi si blande.
Au plecat. Cu totul.
Doi copii.

2 comentarii: