vineri, 13 decembrie 2013

Mulți dintre oamenii care se gândesc la sinucidere poartă tot timpul masca ”omului fericit”.

Un medic s-a pensionat și s-a retras într-un sătuleț împreună cu soția lui, copii și nepoții. Până atunci, primise orice își dorise de la viață. S-a mutat într-o nouă locuință și a cunoscut oameni noi. Întotdeauna îi plăcuse să cunoască alți și alți oameni. Nu pentru că se plictisea de cei pe care îi cunoscuse deja, ci pentru că era curios și pasionat de om, ca entitate. Ziua se plimba prin sat, vorbea cu oamenii, era glumeț și foarte, foarte inteligent. Noaptea stătea la masă împreună cu soția lui și citea din diferite cărți, cu voce tare. După o lună după ce se mutase, a luat o supradoză de medicamente care i-a fost letală. A fost găsit în dormitorul lui. Pe fața lui a rămas blocat un zâmbet. Fostul medic, care acum era mort, parcă zâmbea.   

O elevă la liceul de arte picta în ulei, iar tot ce picta ea era plin de culoare. Folosea culori deschise, cum ar fi galben, portocaliu, roșu, verde... Nu picta ceva anume, ci doar arunca culoarea pe pânză. Ceea ce rezulta erau niște culori aruncate parcă la întâmplare, unindu-se între ele. O vedeai tot timpul cu zâmbetul pe buze. Era o fată liniștită, căreia îi plăcea să picteze. Nu te-ai fi gândit niciodată că ar putea să atenteze la propria viață. Dar, într-o zi, ea s-a aruncat de pe un pod. S-a sinucis. 

Un bărbat de 52 de ani era căsătorit și avea doi copii. Deținea o companie importantă și era pe culmile succesului. De fiecare dată când i se lua un interviu, își pomenea familia și spunea cât de mult îi iubește și fără ei nu ar fi ajuns unde este acum. Părea tot timpul detașat, fără griji mari pe cap. Într-o zi, soția lui l-a găsit în pod; se spânzurase de o grindă.

Poate dacă ai putea să cunoști acești oameni, să îi examinezi de aproape, ai găsi atrocități, suferință și depresie în spatele acelei fericiri pe care o afișează. E interesant că le iese atât e bine... Își joacă rolul atât de bine...

Îmi doresc ca într-o zi să pot afla ce e în capul acestor oameni, care se sinucid fără un motiv ușor de descoperit... Îmi doresc să aflu de ce ascund durerea sau, mai bine spus, ce anume ascund de ajung să își pună capăt vieții.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu