marți, 27 martie 2012

Esti special/a, dar nu realizezi asta


Cum ar fi lumea fara mine? De cate ori ne'am intrebat asta? De infinit de multe ori, as spune. De fiecare data cand ne intrebam asta ne simtim inutili. Cel putin asta se aplica in cazul meu. Ironic e ca nu sunt inutila, sunt doar oarba sufleteste.Nu vad ca defapt sunt un om extraordinar, cu capul pe umeri, un om puternic. Ma tem sa nu fiu respinsa, ma tem ca nu sunt suficient de buna, ma tem sa nu fiu iubita. De ce ma tem? Pentru ca, in cele din urma, ajung sa fiu data la o parte brutal si se declanseaza sentimentul de inutilitate. Pe scurt, simt ca nu mai am ce cauta pe lumea asta. Si ce fac atunci? Plang, lovesc obiecte, ma zbat, beau, injur. In cel mai rau caz imi doresc sa mor. Moartea... Suna incitant. Ti se opresc toate functiile vitale si te'ai dus, ai scapat de toti si de toate.
Dar acum sa revenim la intrebarea initiala. Cum ar fi lumea fara mine? Oamenii cu tentative de suicid se gandesc la ce vor simti cei apropiati lor atunci cand ei vor muri. Din pacate, gandirea lor e negativista. Cand cineva drag tie moare, iti doresti sa mori si tu. Apare durerea, disparearea, sau chiar depresia. Nu e nimeni fericit daca mori. Poate doar oamenii cu probleme psihice.
Lumea fara tine e o lume cu un gol. Nu cred ca nu ai nimic special in tine. Nici un om nu e un gunoi. Faptul ca dai nastere unui zambet pe o fata trista e special. Faptul ca poti oferi dragoste e special. Faptul ca respiri e special. Esti iubit, doar ca nu vezi asta. Lumea fara tine e ca o padure fara copaci, ca o melodie fara sunet. Cineva, undeva, sigur te iubeste si te vrea in lumea lui. Lumea lui fara tine ar fi cu siguranta mai goala. Uita'te in jurul tau sa vezi cati oameni te iubesc. Dupa aceea poate o sa'ti descoperi rostul pe lumea asta.

3 comentarii:

  1. Si totusi, daca tu nu simti iubirea lor [din diferite motive] si esti gol si nesimtitor [ca mine], injura-te putin, sa-ti treaca, si rezista. Nici dracu nu scapa de dragoste;) Sunt oameni care NU vor sa se indragosteasca. Multi. Stai calm, vei iubi si tu. Ca vrei sau nu. Vei simti. Si iti vei cunoaste si rostul ^_^ Trebuie doar sa ai rabdare. Disperarea nu ajuta la nimic;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Isi are si ea rostul. Altfel privesti lumea dupa ce ai disperat pe o perioada neimportant determinata de timp:-?? Dar tot mai bine e evitabila:D Sunt alte moduri in care poti experimenta noi perspective ale lumii:))

    RăspundețiȘtergere