luni, 13 august 2012

Sufletul bolnav

In aceasta lume sunt miliarde de oameni bolnavi trupeste. Milioane de orbi, schiopi, cancerosi...
Dar oare s'a gandit cineva cati oameni au sufletul bolnav? Sunt oameni care au sufletul in descompunere. Sufletul lor e asemeni unui trup de pe care e smulsa pielea, apoi ii cad bucati din carne, i se scurge tot sangele, oasele ii sunt roase de paraziti si resturile sunt mancate de viermi. Nici o durere trupeasca, oricat de apriga ar fi, nu se compora cu un suflet bolnav. Cu un suflet zdrobit nu poti sa mergi mai departe pentru ca te sufoci si te impiedici de propria'ti persoana. Un om cu un suflet muribund e in exterior ca un mort viu; nu vezi nimic in ochii lui, nu vezi viata, nu vezi moarte, nu vezi bucurie, nu vezi tristete. Totul e in intuneric.
Daca te intrebi cum arata un om bolnav in interior, nu e mare filozofie. Pare sa umble fara tinta, cu privirea in pamant, mainile in buzunare si cu picioarele parca mergand fara el. Un om grav bolnav sufleteste simte ca i se dezintegreaza pana si organele interne din cauza durerii, golului, care il apasa. Daca reusesti sa scoti cateva fraze din gura unui asemenea om ai facut o mare realizare.
Dar... exista si cealalta extrema. Bolnavii care nu par bolnavi in viata de zi cu zi. Rad, vorbesc mult, sunt comunicativi si energici. Asta pana cand cad in cealalta extrema, iar caderea lor e brusca. Cad si se rup in bucati, li se prabuseste tot universul. Aia e caderea cea mai dureroasa.
Te intrebi de ce am scris asta? Pentru ca si eu am un suflet bolnav si nu stiu cum sa'l mai vindec.

2 comentarii:

  1. wow...nu stiu ce sa mai zis,in acest gand de-al tau m-ai descris perfect,ai descris mai bine decat puteam eu face ce e in sufletul meu.Unii pur si simplu nu-si dau seama ca pe langa ei trec oameni doar cu trup.Atat.Inima nu o mai au.Sa imbolnavit si a stat in tacere mult mult mult timp,iar ca sa treaca peste acest calvar si sa nu i se mai vada gaurile s-a stins.Dar,cosmarul n-a trecut.El persista,si din noi face niste oameni slabi,izolati de lume si poate catalogati "nebuni/drogati" de lume -> asa sunt eu. Foarte reusita postarea bravoo:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da.. si asta se mai numeste si depresie, care e o boala graoznica :|

      Ștergere